Esteu aquí: Inici ca Arborètum Objectius

Arborètum

Objectius

El Jardí Botànic - Arborètum P. Font i Quer de Lleida és una infraestructura científica del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) que té com a missió contribuir a incrementar el coneixement sobre el món vegetal i difondre aquest coneixement cap a la societat.

La base sobre la que s'estructura l'Arborètum és la col·lecció de plantes vives documentades, especialment arbres, ordenades en funció del bioma de la Terra en que viuen; dins de cadascun dels quatre biomes representats es reconstrueixen, d'alguna forma, fins a 16 dels ambients més representatius que acullen. Sobre aquesta base es despleguen sobretot les activitats d'interpretació relacionades amb el món vegetal.

Les activitats de recerca es desenvolupen fonamentalment en relació amb els grups de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària. Encara què en etapes inicials, les línies prioritàries són els estudis de biodiversitat, les tècniques de jardineria sostenibles i l'avaluació de recursos genètics.

A més, l'Arborètum és un espai verd de la ciutat, integrat en la xarxa urbana i, com a tal, pretén ser un espai de participació ciutadana en temes relacionats amb les plantes.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat